فروش اقساطی محصولات نویان صنعت ایرانیان
خانهدستگاه ها پرکن مایعات رقیق و غلیظ

پرکن مایعات رقیق و غلیظ

20 دی 1399
0 1011
پرکن مایعات رقیق و غلیظ

دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق یکی از کارآمدترین ماشین‌آلات صنعتی است که در بسیاری از صنایع تولیدی کاربرد دارد. دستگاه پرکن مایعات به ماشینی گفته می‌شود که برای پر کردن بطری‌ها، ظرف‌ها یا مخازن با مایعات غلیظ و رقیق به کار می‍‌رود.

اگر بخواهیم تعریف دقیقی از کارایی دستگاه‌های پرکن مایعات در صنعت ارائه دهیم، باید گفت هر صنعتی که نیاز دارد محصولات تولیدی به صورت مایع را با غلظت کم یا زیاد بسته بندی کند، باید از انواع دستگاه پرکن مایعات استفاده نماید.

انواع دستگاه پرکن، بسته به ویسکوزیته مایعات و ظرفیت عملکردی در بازار در دسترس هستند. محصولاتی نظیر انواع نوشیدنی‌ها، روغن‌های خوراکی، محلول‌های صنعتی، داروهایی که در بطری بسته بندی می‌شوند، انواع مواد غذایی مایع، نمونه‌هایی از محصولاتی هستند که حتماً در خط تولید باید با استفاده از دستگاه پرکن مایعات، آماده‌سازی و بسته بندی شوند.

شرکت نویان صنعت ایرانیان تولید کننده دستگاه‌های مختلف صنعتی از جمله  دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق می‌باشد. دستگاه‌های این شرکت مناسب برای انواع کارخانجات بزرگ، کارگاه‌های تولیدی محصولات، و همچنین مشاغل خانگی است.

 

نحوه عملکرد انواع دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق به نوع طراحی آنها بستگی دارد. برخی از این تجهیزات به گونه‌ای طراحی شده‌اند که مخصوص پر کردن مایعات غلیظ با ویسکوزیته قابل توجه هستند. انواع کف تمیز کننده یا فوم تمیز کننده، مواد خوراکی با غلظت خامه، نمونه‌ای از این محصولات هستند.

در قسمت‌های بعدی درباره عملکرد انواع دستگاه‌های پرکن مخصوص مایعات غلیظ و رقیق بیشتر صحبت می‌کنیم.

نحوه عملکرد دستگاه پرکن یا مکانیزم پرشدن در دستگاه پرکن مایعات

از نظر نحوه عملکرد دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق، باید به نوع طراحی آن اشاره کرد. بر اساس اینکه دستگاه‌های پرکن مایعات برای چه غلظتی طراحی شده‌اند و چگونه کار می‌کنند، آنها را دسته بندی کرده‌اند. این دستگاه‌ها به صورت اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک، انواع مایعات را داخل مخازن و ظروف می‌ریزند.

بر اساس نحوه مکانیسم پر کردن، دستگاه‌های پرکن مایعات به چند دسته مجزا تقسیم‌بندی شده و بر همان اساس عمل می‌کنند. نمونه‌ای از دستگاه‌های پرکن مایعات غلیظ و مایعات رقیق بر اساس عملکرد یک پمپ کار می‌کنند. در این نوع دستگاه‌ها، یک پمپ، مسئول هدایت مایعات از مخزن اصلی به داخل ظروف محصول است.

 نمونه دیگری از دستگاه‌های پرکن مایعات، بر اساس سیستم خلاء یا وکیوم، مایع مربوطه را به داخل مخازن هدایت می‌کند. عملکرد دستگاه پرکن مایعات بر اساس سیستم تزریقی، سیلندر و پیستون نیز شناخته شده است.

در این سیستم، مایعات غلیظ یا رقیق در مخزن اصلی ریخته می‌شود و بر اساس سیستم تزریق که به واسطه یک پنل کنترل، تنظیم می‌گردد، به سمت مخازن هدایت می‌شود. سیستم تزریقی پرکن مایعات غلیظ و رقیق، یک سیستم قدیمی و پر کاربرد است.

انتخاب میان انواع دستگاه پرکن مایعات به این بستگی دارد که حجم کارکرد دستگاه در طول روز چقدر است؛ غلظت مایعات چگونه است و قرار است چه ظرف‌هایی با چه حجمی پر شوند. ظرفیت دستگاه‌های پرکن مایعات بر اساس تعداد ظرف در هر ساعت محاسبه می‌شود.

به طور کلی، عملکرد تمام دستگاه‌های پرکن برای مایعات غلیظ و رقیق با استفاده از یک پنل برقی یا تابلو برق تنظیم می‌گردد. سیستم‌های ابزار دقیق در این دستگاه‌ها به کنترل کردن نازل‌های پر کننده و عملکرد کل سیستم کمک می‌کنند.

کاربرد دستگاه پرکن مایعات

کاربرد دستگاه پرکن مایعات برای محصولات خوراکی و غیرخوراکی لحاظ شده است. محصولات دارویی، آرایشی و بهداشتی، مواد صنعتی و مواد شیمیایی و انواع مواد غذایی در حالت مایع با ویسکوزیته کم، ویسکوزیته متوسط و ویسکوزیته بالا با استفاده از دستگاه‌های پرکن مایعات در صنعت، آماده و بسته بندی می‌شوند.

 به طور مثال، در صنایع غذایی برای انواع نوشیدنی، شربت‌ها، انواع مربا، عسل، رب گوجه فرنگی، رب انار، انواع شیره خرما و شیره انگور از دستگاه پرکن استفاده می‌شود.

در گروه محصولات دارویی، انواع شربت‌های دارویی، لوسیون و محلول‌های شوینده و ضدعفونی‌کننده با این تجهیزات آماده و بسته بندی می‌شوند.

در صنایع شیمیایی با دستگاه‌های پرکن مایعات نیز و سر و کار داریم. دستگاه پرکننده انواع روغن، چسب، گریس صنعتی، مواد تمیز کننده صنعتی، نمونه‌ای از این کاربردها هستند.

ظروفی که برای بسته بندی انواع مایعات غلیظ و رقیق انتخاب می‌شود، هم در حالت بطری است و هم به صورت قوطی یا مخازنی که دارای اسپری هستند وجود دارند. در هر صورت، مایعات مختلف با این دستگاه‌ها طبق اصول بهداشتی، آماده شده و به بازار ارائه می‌شود.

بیشتر بخوانید: بسته بندی عسل

انواع دستگاه پرکن

انواع دستگاه پرکن بر اساس غلظت مایعات دسته ‌بندی می‌شوند. برای مایعاتی که ویسکوزیته بسیار کمتری دارند و به اصطلاح، مایع‌های رقیق به شمار می‌روند از دستگاه پرکن مایعات سیلندر و پیستون استفاده می‌شود. محصولاتی نظیر عرقیات گیاهی یا محلول های شیشه‌شوی که کاملاً مایع و رقیق هستند با این دستگاه‌ها بسته بندی می‌شوند.

 از نظر عملکرد، دستگاه‌های پرکن به دو روش اتوماتیک و نیمه اتوماتیک عمل می‌کنند که در قسمت‌های بعد به آن می‌پردازیم.

برخی دیگر از دستگاه‌های پرکن برای محصولاتی با غلظت بسیار بالا طراحی شده‌اند که همانند آن را بیشتر در کارخانه‌های صنعتی مشاهده می‌کنیم. کارخانه تولید انواع چسب، گریس، روغن صنعتی، نمونه‌ای از صنایعی هستند که به دستگاه پرکن مایعات غلیظ نیاز دارند. روش عملکرد این دستگاه‌ها معمولاً بر اساس نیروی ثقل یا گرانشی است.

 برخی از مدل‌های دستگاه پرکن هم برای مایعاتی به کار می‌روند که گرانروی متوسطی دارند اما ذرات یا گرانول‌های معلق در بافت مایع وجود دارد. محصولاتی نظیر لوسیون‌های تمیز کننده و انواع کرم‌های دست و صورت که به حالت ژل هستند، نمونه‌هایی از این محصولات برای دستگاه پرکن به شمار می‌روند.

دستگاه پرکن مایعات غلیظ چیست؟

دستگاه پرکن مایعات غلیظ ، ماشین‌آلات صنعتی هستند که دارای یک مخزن بزرگ بوده و تعدادی خروجی دارند که به یک سیلندر بزرگ متصل است. مایعاتی که ویسکوزیته بالاتری دارند داخل مخزن قرار می‌گیرند و با توجه به عملکرد سیلندر و پیستون یا عملکرد پمپ، به داخل بطری‌ها یا ظرف‌ها منتقل می‌شوند. به دلیل اینکه غلظت این مایعات بسیار بالا است، روش پمپ کردن، به پر کردن مخازن کمک می‌کند.

انواع دستگاه پرکن مایعات غلیظ دارای نازل‌‌های مختلف هستند تا بتوانند ظرفیت پر کردن ظروف را در طول یک ساعت کنترل کنند. این دستگاه‌ها بر همین اساس به مدل‌های مختلف تقسیم بندی می‌شوند. هر چه تعداد نازل‌های پرکننده در دستگاه پرکن بیشتر باشد، ظرفیت پر کردن ظروف بر حسب لیتر در ساعت افزایش خواهد داشت.

 تمام دستگاه‌های پرکن مایعات غلیظ از بهترین استنلس استیل ساخته می‌شود تا در برابر خوردگی، رسوب گرفتگی و زنگ زدگی مقاوم باشد. دستگاه‌های پرکن اتوماتیک برای مایعات غلیظ، بسیار پرطرفداراند و با قیمت مناسب در دسترس صنایع قرار دارند.

دستگاه پرکن مایعات رقیق چیست؟

یکی دیگر از انواع دستگاه پرکن مایعات مخصوص مایعات رقیق است. عملکرد اکثر این دستگاه‌ها بر اساس نیروی ثقلی بوده و اگر طراحی به درستی انجام شود با یک سیستم تمام اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک، حجم قابل توجهی از ظروف در یک ساعت پر می‌گردد.

دستگاه پرکن مایعات رقیق، دارای یک نوار نقاله است که ظروف روی آن حرکت می‌کنند. زمانی که ظروف، مقابل نازل‌های دستگاه قرار گرفت بر اساس کنترل دستگاه، دریچه، باز می‌شود و مایع به داخل ظرف می‌ریزد. همانند دستگاه پرکن مایعات غلیظ، برای این تجهیزات هم تعداد نازل در دستگاه پرکن، متغیر است. این دستگاه‌ها برای مایع‌های رقیق با ویسکوزیته بسیار کم کاربرد دارد.

دستگاه پرکن مایعات اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

انواع دستگاه پرکن مایعات را از دیدگاه عملکردی و نحوه کنترل به دو دسته دستگاه پرکن مایعات اتوماتیک و دستگاه پرکن نیمه اتوماتیک دسته بندی می‌کنند. انواع دستگاه های پرکن مایعات به پنل برق مجهز اند و در نهایت ایمنی کار می‌کنند بنابراین بسته به اینکه کنترل دستگاه چگونه است، به این صورت معرفی می‌شوند.

در دستگاه پرکن مایعات اتوماتیک، تمام ظرفیت عملکردی دستگاه از طریق پنل کنترل تنظیم می‌شود. به این صورت که حرکت ظروف روی نوار نقاله و باز و بسته شدن نازل‌ها برای پر کردن آنها با استفاده از برنامه‌ریزی پنل کنترل انجام می‌گیرد.

حرکت ظروفی که باید پُر شوند از ابتدا تا انتهای خط تولید به صورت کاملاً اتوماتیک انجام می‌گیرد. در موارد پیشرفته برای این دستگاه‌ها، درج برچسب روی بسته بندی محصول هم کاملاً اتوماتیک و با دستگاه انجام می‌گیرد.

برای دستگاه پرکن مایعات نیمه اتوماتیک، وضعیت عملکرد کمی متفاوت است. در دستگاه نیمه اتوماتیک پرکن مایعات، نیمی از فرآیند باید از طریق اپراتور یا نیروی انسانی انجام گیرد؛ به این ترتیب، بطری‌ها یا  ظروف مخصوص محصول به واسطه کارگران در محل مخصوص داخل دستگاه قرار می‌گیرد. مرحله پر کردن ظروف از طریق نازل‌های دستگاه انجام می‌شود.

سخن پایانی

انتخاب و خرید بهترین دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق به این بستگی دارد که چه محصولی را قرار است بسته بندی کنید و بودجه مالی شما برای خرید چه مقدار است. شرکت نویان صنعت ایرانیان در زمینه ماشین‌آلات صنایع غذایی دستگاه‌های زیادی از جمله دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق را تولید کرده است. قطعات این ماشین‌آلات از بهترین و با کیفیت‌ترین قطعات ساخت ایرانی انتخاب می‌شوند و در صورت درخواست مشتری قطعات می‌توانند از برند خاص خریداری و مونتاژ گردند. بعلاوه تمام قسمت‌های دستگاه‌ها که با محصول درگیر هستند تمام استیل هستند. کاربری آسانی داشته و نقشه مکانیکی و تابلو برق دستگاه طبق کدگزاری در داخل دستگاه موجود می‌باشد. شما می‌توانید با انتخابی درست بهترین دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق را برای خود خریداری نموده و از وجود آن با توجه به مزایا و ویژگی های منحصر به فرد آن نهایت بهره را ببرید. بر اساس ویسکوزیته یا غلظت مایعات، مدل‌های مختلفی از دستگاه‌ها به صورت اتوماتیک، نیمه اتوماتیک، دستگاه پرکن دستی، دستگاه پرکن خانگی و مدل‌های دیگر در بازار وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *